Empreses sostenibles, fent front al canvi climàtic

Empreses sostenibles, fent front al canvi climàtic

La Universitat de Girona promou el Tercer Fòrum de reflexió i debat al voltant de les empreses sostenibles

El Fòrum és un espai de debat pensat per compartir experiències i reflexionar en el marc del projecte Vusiness [de l’anglès Business, negocis, amb “V” de valors] un observatori que pretén sensibilitzar i promoure les empreses intel·ligents, obertes, democràtiques, sostenibles i inclusives, que han d’inspirar el futur, impulsat pel Grup d’investigació Arpa (Grup d’Anàlisi de la Recepció de les Pantalles Audiovisuals) del Departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Girona

El 24 de gener s’ha portat a terme el tercer Fòrum de reflexió al voltant dels aspectes singulars que configuren les empreses sostenibles, que comptabilitzen el desenvolupament empresarial amb la cura i la protecció de medi ambient.

La sessió ha estat organitzada i dinamitzada per part de la Dra. Carmen Echazarreta, directora del Grup de Recerca Arpa, professora de comunicació audiovisual i publicitat i Albert Costa, Doctorant de la Universitat de Girona.

Hi han participat Pere Macias, president de la Fundació Cercle d’Infraestructures i Professor de la Universitat Politècnica de Catalunya; Imma Pérez, Directora de Nottopic – RSC, comunicació i xarxes; Sara Pizzinato, responsable de les campanyes d’energia i canvi climàtic de Greenpeace España, Joan Barfull, responsable Tècnic de la delegació de PIMEC Girona i de sostenibilitat; Marc Casadellà, Director Par3 Pitch&Putt Gualta i President de l’Associació Catalana de Pitch and Putt i Josep Serra, viticultor i emprenedor del Celler de La Vinyeta.

Després d’una presentació per part dels assistents, el debat s’ha enfocat al voltant de cinc eixos: empreses sostenibles, canvi climàtic, medi ambient, mobilitat i responsabilitat social corporativa.

El debat s’ha conclòs destacant una sèrie de característiques diferencials de les empreses sostenibles: generen impacte positiu a l’entorn i al territori; plantegen una visió a llarg termini, aposten per estratègies mesurables, per la transparència, la innovació i la millora contínua; promouen el col·laboracionisme i generen facilitats en l’entorn per a la resta d’empreses, facilitant la generació d’ecosistemes innovadors. Aposten per una gestió logística sàvia, reduint quilòmetres tant per a les mercaderies com per a les persones. Alhora, promouen noves formes d’organització del treball com són les mesures de flexibilitat horària i el teletreball. Finalment, sensibilitzen i ajuden a generar consciència en la ciutadania.

Un dels objectius dels Fòrums de reflexió és la interacció entre diferents professionals per tal de debatre i definir indicadors rellevants i significatius que facilitin la identificació, diferenciació i promoció de les empreses sostenibles. La reflexió i el debat generat en aquest fòrum d’experts i expertes servirà per generar recerca qualitativa, que posteriorment es publicarà en una revista especialitzada.

El passat 18 d’octubre de 2016 es va realitzar el primer fòrum de reflexió al voltant de les empreses inclusives i el 22 de novembre es va realitzar el segon Fòrum de reflexió al voltant dels aspectes singulars que configuren les empreses intel·ligents, que utilitzen la tecnologia, la innovació i la comunicació al servei de la millora de la qualitat de vida de les persones.

About The Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Tu carrito