Empreses intel·ligents, generant futur

Empreses intel·ligents, generant futur

 La Universitat de Girona promou el Segon Fòrum de reflexió i debat al voltant de les empreses intel·ligents

El Fòrum de debat és un espai de trobada pensat per reflexionar en el marc del projecte Vusiness [de l’anglès Business, negocis, amb “V” de valors] un observatori que pretén promoure les empreses intel·ligents, obertes, democràtiques, sostenibles i inclusives, que han d’inspirar el futur, impulsat pel Grup d’investigació Arpa (Grup d’Anàlisi de la Recepció de les Pantalles Audiovisuals) del Departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Girona.

El 22 de novembre es va realitzar el segon Fòrum de reflexió al voltant dels aspectes singulars que configuren les empreses intel·ligents, que utilitzen la tecnologia, la innovació i la comunicació al servei de la millora de la qualitat de vida de les persones.

Després d’una presentació per part dels assistents, el debat s’ha enfocat al voltant de quatre eixos: Tecnologia, innovació i qualitat de vida; comunicació; lideratge i gestió de recursos humans, i empreses intel·ligents.

Hi varen participar Carmen Echazarreta, directora del Grup de Recerca Arpa i professora titular de comunicació audiovisual i publicitat, Antoni Sudrià, professor emèrit a la UPC i exdirector de CITCEA; Carlos Grau, Talent Developer, Open Innovation Lead and Sales Strategist i Technology and Innovation Partner a Konsac; Gema Guzmán, Fundació Princesa de Girona; Isabel Godoy, Responsable de Turisme Inclusiu del Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineu de Girona; Ioanna Alsasua Pastrana, Chief Operating Officer a SIMBIM Solutions; Joan Batlle i Grabulosa, Exrector de la Universitat de Girona entre 2002 i 2005 i Catedràtic del departament d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors; Joan Duran, Àrea d’estratègia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Marc Teixidor, PIMEC Joves Empresaris de Girona; Mariona Serra, Co-fundadora i CEO a GoodGut, i Meius Ferrés, Protocol i Seguiment de l’Estratègia Digital de la Universitat de Girona.

La sessió ha estat organitzada i dinamitzada per part de la Dra. Carmen Echazarreta, directora del Grup de Recerca Arpa, professora titular de comunicació audiovisual i publicitat i Albert Costa, Doctorant de la Universitat de Girona. A nivell de conclusions s’han destacat una sèrie de característiques diferencials de les empreses intel·ligents: transmeten valors, gestionen de forma òptima la comunicació, enfoquen la tecnologia al servei de les persones, són transparents, aposten per la transferència de coneixement entre la universitat i l’empresa, eduquen, innoven i posen en valor el coneixement i el talent.

L’objectiu principal dels Fòrums de reflexió és la interacció entre diferents professionals relacionats amb l’àmbit empresarial per tal de debatre i definir indicadors rellevants i significatius que facilitin la identificació, diferenciació i promoció de les empreses intel·ligents. La reflexió i el debat generat en aquest fòrum d’experts servirà per generar recerca qualitativa, que posteriorment es publicarà en revistes especialitzades.

El passat 18 d’octubre de 2016 es va realitzar el primer fòrum de reflexió al voltant de les empreses inclusives, i el proper 24 de gener de 2017 està previst que es porti a terme el tercer espai de reflexió, aquesta vegada sobre les empreses sostenibles.

About The Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Tu carrito